over Tweedehands Lundia .nl

TweedehandsLundia.nl in Amsterdam en Zoetermeer is onafhankelijk van Lundia en legt zich toe op de opslag, distributie, hergebruik en recycling van (houten) stellingkasten en gerelateerde items zoals bibliotheekkasten middels drie afhaalmagazijnen, vanwaar de Lundia-onderdelen worden gerestaureerd, geschikt gemaakt voor hergebruik en deze via internet worden verkocht. Vanuit magazijn Zoetermeer worden ook klanten in de regio Apeldoorn en Almelo bediend middels de bezorgservice.

TweedehandsLundia.nl biedt een compleet assortiment tweedehands Lundia Classic- (tegenwoordig 'Original') onderdelen, óók die onderdelen die nu niet meer geproduceerd worden. Door hergebruik van deze duurzame en degelijke materialen draagt TweedehandsLundia.nl graag bij aan maatschappelijk verantwoord ondernemen. TweedehandsLundia.nl sponsort maatschappelijke initiatieven die aansluiten bij een duurzame kijk op mens en milieu, bijvoorbeeld in natura.

In het najaar van 2003 zocht Martin Ackermans via Marktplaats.nl een aanvulling op zijn Lundia stellingkast. Hij ontdekte dat er af en toe in goede staat verkerende Lundia-onderdelen tegen lage prijzen werden verkocht en zag brood in de handel in tweedehands Lundia-kasten. Nadat de verzameling Lundia-onderdelen z'n huiskamer uitgroeide, besloot hij in het voorjaar van 2004 een oude fietsenstalling in Rotterdam-Kralingen te huren. Terwijl de omzet langzaam groeide en de voorraad de fietsenstalling uitpuilde , verhuisde hij in het voorjaar van 2005 naar Rotterdam-Waalhaven. Omdat het hem opviel dat er af en toe zelfs enige Amsterdammers bereid waren om naar Rotterdam te rijden voor het samenstellen van een 'nieuwe' tweedehands Lundia-kast, heeft hij in 2006 de sprong naar een magazijn in Amsterdam-Noord gemaakt. Medio 2010 is het magazijn Rotterdam naar Zoetermeer verhuisd.

 

TweedehandsLundia.nl – 100% onafhankelijk van Lundia – is het nationale recycle- en hergebruik-netwerk met fysieke locaties in Amsterdam en Zoetermeer, alsmede Apeldoorn en Almelo als bestellinglocaties, dat de opslag, distributie en restauratie van onderdelen uit het Lundia Classic- en Lundia Original-assortiment van de afgelopen bijna 70 jaar verzorgt, teneinde deze geschikt te maken voor de verkoop via internet.

Tweedehands Lundia .nl
outlet en magazijnen vol tweedehands lundiameubels:
zoals 'n lundia boekenkast, kajuitbed, kledingkast, stapelbed, bureau en andere kasten